Contract

Toch Bijzonder...

Vandaag kregen we weer eens een hoop post op kantoor in Nederweert, waaronder een envelop met de papieren voor de verlenging van ons telefoonabonnement. Normaal zijn dat niet echt zaken waar je over nadenkt, je tekent het of je tekent het niet, einde verhaal zou je zeggen. Normaal gaat dat bij mij ook zo, vandaag eens niet. Wantrouwend als ik ben pakte ik dat contract en hield het eens vast en dacht bij mezelf: goh toch vreemd dat je een contract moet tekenen om te kunnen bellen. Met zo’n getekend contract heb je toch zomaar ineens een relatie. Nu hebben we op de zaak een map voor al onze contracten en daar bladerde ik eens rustig doorheen. We hebben een contract voor de huur, de medewerkers, het gas, voor de elektra, voor het water, voor de lease auto's, voor de verzekeringen, voor het internet, voor het afval etc, etc, etc.

Nu dacht ik tot vandaag dat ik alleen een contract had met deze zakelijke partners, alleen als ik dit eens opsom dan blijken het er veel en veel meer te zijn. En ik denk, dat als je een getekend contract hebt, je een relatie hebt. Dus binnen een kwartier wist ik ineens dat ik een relatie heb met onze huurbaas, onze gasleverancier, onze leasemaatschappij, onze stroomvoorziener, onze watermaatschappij, onze bank, onze verzekeringsmaatschappij, onze afvalophaler en meer.

Wat vreemd... en ik schrik zelf van het aantal relaties dat ik heb. Ik lijk ook wel een professioneel polygamist als je kijkt naar mijn relaties. Nu is het ergens natuurlijk wel belangrijk, dat je goede afspraken met elkaar maakt, want iedereen op z’n blauwe ogen geloven is ook niet echt verstandig. Oké, dus dat is de conclusie met belangrijke relaties sluit je een contract af. Daar kan ik wat mee.

Ik heb de map opgeborgen, een broodje gegeten en een kop koffie gemaakt en ging weer verder met hetgeen ik aan het doen was voordat ik de post en daarmee ook ons telefooncontract binnenkreeg. Toen schoot mijn eigen conclusie van zojuist door mijn hoofd: Met belangrijke relaties sluit je een contract af. Direct daarna dacht ik bij mezelf dat ik toch zou zweren dat ik met mijn vriendin geen contract heb en zij heeft blauwe ogen. Toch vreemd, een hele belangrijke relatie, maar geen contract. Al die contracten met mijn gas, water en telefoonleveranciers zijn tijdelijk en dat contract met mijn vriendin (die ik nooit getekend heb) zal dan wel meteen voor onbepaalde tijd zijn??!!

Zou mijn vriendin dit stiekem stilzwijgend verlengen? En als ze bij me weg wil, heeft ze helemaal geen opzegtermijn! Ik kan me ook niet herinneren dat we het ooit over een proeftijd hebben gehad trouwens. Zo had ik vroeger in loondienst een concurrentiebeding en een relatiebeding, dus ik mocht niet bij de concurrent gaan werken als ik wegging en ik mocht al mijn relaties niet benaderen voor commerciële doeleinden als ik vertrok. Toch is dit een goed plan al zeg ik het zelf. Ik wil mijn vriendin namelijk wel graag binden en te vriend houden. Ik wil haar binden omdat ze gewoon geweldig is, maar ik wil haar nog liever te vriend houden, omdat ik een zeer aantrekkelijke levensverzekering heb afgesloten. Ik ben dood namelijk vele malen meer waard dan levend, prettige gedachte! Dat heb ik me weer schitterend aan laten praten door mijn geweldige "relatie" van de verzekeringsmaatschappij.

Ik ga er wat mee doen, als mijn oud werkgever een concurrentiebeding en relatiebeding mocht afsluiten met mij, mag ik dit met mijn vriendin. Ik ga er zodadelijk nog een opstellen. In dat concurrentiebeding ga ik vaststellen dat ze niet mag daten met mensen die op mij lijken en 15 jaar ouder of jonger zijn dan ik, die in dezelfde beroepsgroep en salarisklasse zitten als ik en die dezelfde grapjes als ik maken.

En in dat relatiebeding ga ik zetten dat ze al mijn relaties voor twee jaar niet mag benaderen als ze bij me weggaat, zodat alle vrienden van mij blijven en dat ze maar een andere telefoonmaatschappij en gas, water, en elektramaatschappij zoekt als ze vertrekt. Nu ben ik vrij sportief, dus ik wil dat ook best voor haar tekenen als mijn vriendin het van me vraagt, dan spreken we gewoon af dat het concurrentiebeding en het relatiebeding geldt voor degene die de ander in de steek laat of voor degene die de ander besodemietert. Wat een strak plan, al zeg ik het zelf.

Wat ik zeker ga doen is ook een geheimhoudingsverklaring opstellen, als ze dan eindelijk iemand gevonden heeft jonger dan 19 of ouder dan 49, die kleiner is dan 1.60 meter of groter is dan 2.20 meter, minder weegt dan 60 kilo of meer dan 120 kilo en blond, of rood haar heeft dan bedenkt ze haarzelf wel twintig keer voordat ze haar nieuwe vlam over al mijn intieme dingen gaat vertellen. Lijkt me toch niet echt lachen zeg, dat zo’n humorloze roodharige kabouter van 1.60 meter die 47 jaar is, 125 kilo weegt en een kl*&^ salaris heeft.  

Ik zeg het nog een keer, wat een ge-wel-dig plan.

Tags: Humor

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen