Waar moet ik op letten als ik een nieuwe website laat bouwen?

Tips & tricks voordat je aan een nieuwe website begint!

Je hebt een boodschap te verkondigen aan de wereld, en nee je kunt niet zonder een website. Maar waar moet je nu allemaal op letten als je de voorbereidingen van een nieuwe website gaan treffen?

Als eerste dien je jezelf af te vragen wat het doel is van de website, wil je alleen informatie verstrekken over hetgeen je doet, of dien je in contact te komen men mensen. Misschien wil je direct producten verkopen op je website(shop). Als je weet wat je doel is, is het raadzaam om bij bedrijven of verenigingen met een vergelijkbaar doel te informeren hoe zij hun website hebben ingericht. Vraag je vrienden en bekenden naar ervaringen van een vergelijkbare webpartner waarna jij opzoek bent.

Zorg dat je boodschap aansluit bij hetgeen je laat zien, je kunt je website maken of laten maken in een gratis model of op een abonnementsbasis voor weinig geld. Je kunt je website laten maken door een starter of een student, en uiteraard kun je in heel Nederland webdesignbureau vinden in allerlei ervaringscategorieën . Wat je kiest maakt niet uit, als je maar goed nadenkt over wat je uit wilt stralen aan je lezers. Een ZZP-er, vereniging of klein bedrijf heeft echt niet direct een grote dure website nodig. Maar wil je een nieuwe webshop bouwen die gaat concurreren met Zalando of Bol.com vergeet dan maar gerust een webshop van een paar honderd euro, dat is echt niet reëel.

Leef je in in de doelgroep van je website. Wellicht vindt jij de kleur biggetjes roze wel erg mooi, maar in sommige vakgebieden is het niet te adviseren je website in deze kleur op te leveren. Praat met je doelgroep en bezoek websites van vergelijkbare organisaties als je jouwe.

Denk voordat je een website gaat bouwen of laat bouwen goed na over de functionaliteiten van de website, zowel nu als in de toekomst. Je kunt een website beter direct klaarmaken voor toekomstig gebruik dan dat je na een jaar aanpassingen laat maken, dit kan veel duurder uitvallen, dan dat je de voorbereidingen direct laat maken. Als je je website laat bouwen door een bureau, vraag dan één of meerdere referenties op bij andere klanten, hoe is de kennis en kunde, hoe is de begeleiding van het bureau, hoe is de service en hoe zijn de betalingen geregeld, heeft de referent nog onverwachte facturen gekregen ja of nee.

Concrete tips waar je op kunt letten als je een nieuwe website laat bouwen:

  • Beschrijf het doel van de website
  • Onderzoek de groep van bezoekers van de website
  • Stem het ontwerp af op je doelgroep
  • Denk vooraf na over de functionaliteit van je website
  • Vraag referenties op als je een bureau inschakelt


 

Tags: Webdesign, Tips en Tricks

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen