Scroll problemen met IE11?

Verspringende afbeeldingen tijdens scrollen in IE11

Het probleem

Internet Explorer 11 en Windows 8 kunnen samen voor problemen zorgen in sommige websites. Als de achtergrondafbeeldingen van deze websites op een bepaalde manier worden ingeladen (fixed), kan het zijn dat de afbeeldingen verspringen tijdens het scrollen. Dit geeft een flikkerend effect wat erg storend is voor de gebruiker. Het lijkt er dan op dat de afbeeldingen mee bewegen in het scrollen, maar daarna toch weer terug omhoog springen.
 

De oplossing

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen in de instellingen van IE11. Klik op het ‘Extra’-icoontje, helemaal rechts bovenin je browser en ga naar ‘Internetopties’. Kies dan voor het tabje ‘Geavanceerd’ en scroll in het venstertje helemaal naar beneden. Als laatste optie staat er ‘Vloeiend schuiven gebruiken’. Schakel deze optie uit en het verspringen van de afbeeldingen is opgelost!
 

Internet Explorer 11  Internet Explorer 11 opties

Tags: Tips en Tricks

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen