Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Je hebt een website (of webshop) en je wilt graag meer bezoekers op je site. What to do?

Je hebt een website (of webshop) en je wilt graag meer bezoekers op je site, enkele basic acties die je zou kunnen ondernemen zijn:


Seo

Seo is een begrip dat je tegenwoordig vaak ziet, het staat voor: Search Engine Optimization, ofwel de optimalisatie voor zoekmachines. Je optimaliseert je website om zo goed mogelijk gevonden te worden door de grote zoekmachines zoals Google. In welke hoedanigheid je dit doet beslis je natuurlijk zelf, maar ga er van uit dat je stukken minder bezoekers op je website zult krijgen als je niet prominent op de eerste pagina van Google gevonden wordt. Onder Seo vallen veel acties die je als webeigenaar zelf kunt uitvoeren. Een andere optie is een professioneel bureau inschakelen die je website zo goed mogelijk zullen optimaliseren. Het grote voordeel van Seo ten opzichte van Sea is dat Seo je website structureel beter (vindbaar) maakt.


Sea

Sea staat voor Search Engine Advertisement. Het betekent adverteren in zoekmachines zoals Google. Ook hier kun je kiezen of je zelf een advertentie aanmaakt, of dit door een professioneel bureau laat verzorgen. Met Sea kun je gemakkelijk dagbudgetten en campagnebudgetten instellen. De advertisement tool van Google helpt je om snel en eenvoudig een advertentie op te stellen. Sea kan een doeltreffend middel zijn als je een specifiek product wilt introduceren, of je hebt een seizoensactie die je snel en hevig aan de man wilt brengen. Op structurele basis doet het niets voor je traffic om de simpele reden dat je advertentie verdwijnt op het moment dat je budget op is. Wil je structureel meer traffic? Investeer dan in Seo.
 

Mobile

Heb je nog geen mobiele of responsive website? Denk er serieus over na om dit zo spoedig mogelijk te regelen.  Meer dan 60% begin 2014 was aan hebt surfen via mobiel of tablet. Als je geen mobile of responsive website hebt, is de kans erg groot dat je publiek afhaakt en niet meer terug komt.
 

Blog

Bloggen heeft een paar hele grote voordelen om meer bezoekers te krijgen op je website. Als je namelijk goede inhoudelijke blogs schrijft, dan komen er mensen op je website die oprechte interesse hebben in hetgeen er in je blog staat. Mensen vinden je via de grote zoekmachines. Bloggen is een belangrijk onderdeel van Seo. Hoe meer blogs en hoe beter je blogs zijn? Des te meer doelgerichte bezoekers je op je website zult krijgen. Je zult ook zien (via Google Analytics) dat de gemiddelde bezoektijd per bezoeker zal stijgen. Goede blogberichten worden goed gelezen.
 

Groei

Meer bezoekers naar je website halen en zorgen dat je meer contactaanvragen krijgt of meer verkopen op je webshop krijgt stopt nooit. Er bestaat geen éénmalig vast recept dat je kunt uitvoeren, zodat je achterover kunt leunen. Zoekmachines veranderen, mensen veranderen en surf- en koopgedrag zullen blijven veranderen. Blijf dus constant bezig met de groei en optimalisatie van je website.

Dit waren slechts enkele voorbeelde basic acties, wees vrij Get.Noticed te bellen voor meer mogelijkheden.

Tags: Marketing, Webdesign

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen