Vacaturesite starten of vernieuwen deel 1

Waarop te letten bij een (nieuwe) vacaturesite?

Je start een (nieuwe) recruitment- of vacaturesite, want je zoekt mensen! We hebben een paar belangrijke punten voor je opgesomd waarop we adviseren te letten voordat je een vacaturesite bouwt of laat bouwen!

 

Bepaal nauwkeurig je doelgroep

Voordat je eerste pentekening gezet wordt, moet je weten wie je doelgroep is. Welke groep mensen voelt zich comfortabel bij wat voor soort website? Bekijk het verschil eens tussen Werk.nl en Intermediair.nl, beide vacaturesites, beide een wereld van verschil. Intermediairs die een wervingssite starten adviseren we altijd te kiezen voor één dominante partij, de werknemer of de werkgever. Je moet beide partijen niet willen pleasen op één en dezelfde website.  Denk zelfs na over de kleurstellingen van je vacaturesite en alle functionaliteiten die je nodig hebt met je doelgroep in het vizier voodart je start. Een mooie vacaturesite is leuk, maar als niemand reageert kom je ook nergens. Een overkill aan tools, kits, toeters en bellen is leuk, maar ook hiervoor geldt: als niemand reageert kom je nergens.

 

Pak de aandacht

Nederland kent meer dan 2.000 vacaturesites. Sterker nog, Nederland is koploper als het gaat om online positionering van recruitmentsites en vacatursites. Per hoofd van de bevolking worden nergens meer initiatieven ontwikkeld  op recruitmentvlak dan hier. Dus zorg maar dat je opvalt. Als je een bezoeker hebt, moet je hem vasthouden. Heb je mooi visueel materiaal? Gebruik het dan! heb je goed videomateriaal? Gebruik het dan! Denk je serieus dat werknemers de tijd nemen om vijf vellen tekst door te nemen? Dan zit je er naast. Houd het kort, krachtig, overzichtelijk en aantrekkelijk.

 

Bied gemak

Een veelgemaakte fout in online werving is het verplicht invullen van een account. Dit is een drempel voor elke sollicitant. Als ik als werknemer wil reageren op een vacature, moet ik dat met één of twee drukken op de knop kunnen doen, hiervoor wil ik geen A4 informatievelden in hoeven te vullen. Zo interessant is je vacature namelijk niet. We hebben met www.hunterz.nl (één van onze eigen vacaturesites) eens samen met een top 3 uitzendbureau een test gedaan om te kijken wat het verschil was aan coversie, als de sollicitantdirect solliciteert via e-mail of via een (zeer uitgbreid) sollicitatieformulier. Met hetzelfde aantal bezoekers vulden 62% minder sollicitanten het sollicitatieformulier in, in plaats van simpelweg te reageren via de e-mailbutton. Laat mensen snel en gemakkelij solliciteren met één druk op de knop, LinkedIn of Twitter, dan ben je toch klaar!

 

Ben mobiel

Meer dan 60% van alle internetbezoek is mobiel in Nederland. Dan snap je wat de consequenties zijn als je geen responsive of mobiele vacaturesite hebt. Iedereen die 's avonds op de bank met zijn tablet of smartphone nieuwe banen wil loeren haakt af.

 

Meer tips

Meer tips en tricks binnenkort op de blogpagina van Get.Noticed. Deze blog is geschreven door Arjan Elbers, mede eigenaar van Get.Noticed. Get.Noticed ontwikkelde meer dan 25 vacaturesites, recruitmentsites en outplacementsites voor eigen exploitatie en diverse opdrachtgevers.

Tags: Arbeidsmarkt

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen