Webtrends 2014

Design trends 2014

Je bent ze ongetwijfeld al tegengekomen: de webdesign trends van 2014. Deze gaan namelijk verder dan alleen je computerscherm. Je komt ze ook tegen op je tablet en je smartphone!

 

Smartphone, tablet, scherm

Tegenwoordig worden veel websites responsive gemaakt. Dit is een trend die al een aantal jaren bezig is en nog steeds toeneemt. Bij een responsive website bepaalt de schermresolutie hoe je de website te zien krijgt. Een website op een smartphone ziet er daarom soms anders uit dan dezelfde website op een computerscherm. Hierdoor worden websites ook breder opgemaakt en mogen we zelfs weer gaan scrollen: we hoeven ons niet meer vast te houden aan vaste breedtes. Bezoek de website van Tinnemans Keukens maar eens op je computer, tablet en smartphone.

 

Meer beeld, minder tekst

Mooie achtergrondfoto’s, bewegende beelden, indrukwekkende video’s en geanimeerde sliders kom je steeds meer tegen. De sfeer impressie of het product wordt op deze manier mooi overgebracht op de bezoeker. Al helemaal als er interessante bewegingen bij komen kijken zodra de bezoeker een actie onderneemt zoals scrollen (Bijvoorbeeld op een Parallax website zoals Real F Active of Meerssen Papier.  Deze trend is door de lange laadtijden van de grote foto’s en video’s minder geschikt voor responsive websites.

 

Flat design

Weinig details, kleurrijk en ruimtelijkheid zijn kenmerken van flat design. Sinds de komst van Windows 8 en daaropvolgend de komst van iOS7, is flat design steeds populairder aan het worden. Al helemaal omdat het makkelijker is om responsive websites te maken met flat design. Minimalistische iconen, illustraties en andere visuele hulpmiddelen entertainen de bezoeker en geven tegelijkertijd ook informatie mee, zoals bij Nederland Vacatureland.

 

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de vele trends in webdesign, want ontwikkelingen op dit gebied zullen nooit stil staan. We zijn benieuwd naar wat komen gaat!

Tags: Webdesign

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen