Get.Noticed is partner van Vue Storefront

Wij zijn onlangs partner geworden van VueStorefront en zijn bezig met het ontwikkelen van Progressive Web Apps.

Maar wat zijn nou Progressive Web Apps (PWA) en waarom is er gekozen voor Vue Storefront? Met PWA’s kunnen wij veel krachtigere frontends ontwikkelen, hier staan snelheid en interactie centraal. Hierdoor krijgt de gebruiker het idee alsof hij niet te maken heeft met een website maar met een geïnstalleerde app. Maar het voordeel hierbij is dat de gebruiker geen app hoeft te installeren, men kan net zoals bij een website gewoon met de browser naar een URL surfen en that’s it.

De reden waarom er hiermee krachtigere frontends ontwikkeld kunnen worden is dat er met PWA’s gebruik gemaakt kan worden van hardware features van het device van de gebruiker. Oftewel als ontwikkelaar kun je gebruiken maken van de aanwezige hardware op een device, denk hierbij aan het detecteren van de positie van het device, vibraties, batterij status, push notifications en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Deze extra features die een PWA biedt geeft natuurlijk vele extra mogelijkheden tot interactie met de gebruiker, zo kun je met push notifications alle gebruikers bereiken, kun je de web app offline beschikbaar maken en bijvoorbeeld via speech recognition ook de manier van het invoeren van gegevens veranderen, de gebruiker hoeft niet langer te typen maar kan de data inspreken.

Vue Storefront
De ontwikkelaars van Vue Storefront hebben het frontend framework gebouwd om de shopping experience te verbeteren. Het framework is ontwikkeld met in gedachte dat er elk backend systeem aan gekoppeld kan worden. Get.Noticed is nu bezig aan een frontend met daar aan gekoppeld een Magento 2 installatie. Maar dit kan in principe elk ander backend systeem zijn.

Een belangrijke reden voor ons om te kiezen om partner te worden van Vue Storefront is de actieve community die er achter zit, het framework is production ready en er zijn al databridges ontwikkeld voor Magento 2. Ons partnerschap houdt in dat wij gaan meewerken om het framework verder vooruit te helpen, maar ook dat wij voor onze klanten aan de slag kunnen met PWA’s te ontwikkelen.

Tags: Front End Development, Magento, Vue Storefront

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen