Terugblik: Vue Storefront Hackathon #6 in Amsterdam

Op 12 februari hebben wij in ons pand in Amsterdam de zesde Vue Storefront hackathon georganiseerd. Voor de 12 aanwezige programmeurs was het doel om zoveel mogelijk features toe te voegen voor milestone 1.9. 

Korte tijd voor de hackathon is de release van Vue Storefront 1.8 geweest, dit was echter geen reden om achterover te leunen voor de community.

Voor degene die nog niet bekend is met het fenomeen hackathon, dit is een bijeenkomst van in dit geval developers die in een bepaalde tijdsframe aan een thema gaan werken. Dit thema behelst de gedefinieerde features voor de volgende versie van Vue Storefront, versie 1.9. 

Als Core Partner van Vue Storefront verwelkomde wij Patryck Tomczyk van Divante die een introductie gaf over Vue Storefront en welke uiteraard een erg goede sparringpartner was bij het ontwikkelen van nieuwe features. Naast Nederlandse developers, waren er ook programmeurs overgekomen vanuit Duitsland en Frankrijk. Verder waren er nog enkele developers die ‘remotely’ deelnamen aan de hackathon.

Een belangrijk onderdeel van een alsmaar groeiend open source project is de documentatie up to date houden. Tijdens onze hackathon is de documentatie geüpdatet en is er gewerkt aan een feature die het mogelijk maakt om video’s op te nemen in de media gallery. Daarnaast is gewerkt aan een issue waarbij er geen mogelijkheid was om in één keer alle toegepaste filters op een productlijst te resetten. Waar dit nodig was is er een refactor van de code doorgevoerd, wat de onderhoudbaarheid van de code verbetert, iets dat geen overbodige luxe is bij een dergelijk groot project waarbij vele contributors deelnemen.

De #6 Vue Storefront Hackathon Amsterdam heeft ook als uitkomst gehad dat er een bug in de product detailpagina opgelost is, hierbij werd niet de correcte afbeelding van het product met de gekozen kleur getoond. Om dit op te lossen was het nodig om vrijwel de gehele product gallery component van Vue Storefront te herschrijven en verdere refactoring van de code. Hierover later meer in een ander blogitem, na de release, waarbij deze feature is opgenomen.

Wil jij in de toekomst ook deelnemen aan Vue Storefront hackathons? Dan raden wij je aan, als je dat nog niet hebt gedaan, om de Vue Storefront Slack te joinen.
 

Tags: Vue Storefront, PWA, Hackathon

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen