Van je werk je passie maken

Ik ben altijd al een dromer geweest. Een kind vol van fantasie en verbeelding.

Ik ben altijd al een dromer geweest. Een kind vol van fantasie en verbeelding. Dit leidde tot een passie voor tekenen vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden. De keuze voor een studie was dan ook niet moeilijk. Al wist ik niet precies welke richting ik in wilde gaan, één ding wist ik zeker, het moet iets zijn waarin ik mijn passie voor tekenen kon gebruiken.

Ik begon aan de studie mediavormgeving met de gedachte door te groeien naar de grafische kant. In de schooljaren die volgde, merkte ik al snel dat ik mijn passie voor tekenen niet kon gebruiken in mijn werk. Het beeldend denken, wat mijn tekenen zijn fantasie geeft, kon ik niet gebruiken in het strakke denken van wat een klant zou willen. Hierdoor besloot ik mijn passie voor tekenen als hobby te houden en koos ik voor de richting interactieve vormgeving. Daar sloeg de aanleg voor websitetechniek in. Het opbouwen van een bestaand design naar code. Het prettigste voor mij was de structuur en tegelijkertijd ook de uitdaging die er inzit.

“Je kan meer dan je denkt.” – Verschillende leraren/mentoren

Na jaren van leren en studeren, werd aan het einde van elk schooljaar dezelfde tekst over mij verteld door mijn mentoren en leraren: “Je kan meer dan je denkt”. Met dit motto ben ik de arbeidsmarkt in gestapt. Maar als je meer kan dan je denkt, dan zal je jezelf altijd te laag inschatten. Na een jaar met moeite op zoek gaan naar werk en een verhuizing naar Weert, vonden een klein bedrijf in Nederweert en ik elkaar. Het sollicitatieproces ging snel en we wisten elkaar te verrassen in hoe goed de klik tussen ons was.

“De verrassing van het jaar.”- Randy Cillekens (Directeur Getnoticed)

Nu ik eindelijk ergens was aangenomen in plaats van de gebruikelijke teksten te horen zoals: “Je past niet bij het team” en “Je hebt te weinig ervaring”, kreeg ik hier de kans om te laten zien dat ik meer kon dan ik dacht. Uiteindelijk verraste ik zowel mijn werkgever als mijzelf. Bij de kerstspeech van mijn eerste jaar werd ik dan ook benoemd tot “de verrassing van het jaar”. En ik wist dat ik mijn kans had gekregen en mijzelf had bewezen.

Bij Getnoticed kon ik mijzelf zijn, waardoor ik meer uit mijn schulp kwam. Ik kon mij nog meer ontwikkelen in zowel mijn werk als op sociaal vlak. Ik weet dat ik wat anders ben, deels door mijn vorm van autisme, maar ik werd met open armen en open minds ontvangen door mijn collega’s.

In november 2018 mochten we mee naar de nominatie van website van het jaar. De hele dag werd er al gezegd: “Nee, we gaan niets winnen. Die prijzen gaan altijd naar grote bekende bedrijven met veel volgers”. Maar het bleek ons jaar te zijn. Met ‘Werken bij VDL’ wonnen wij de populairste werken-bij/recruitment website van 2018. Niet te houden met enthousiasme joelde we door de zaal. De grootste waardering die je voor je werk kan krijgen als front-end'er.

Naam
Bron afbeelding: https://websitevhjaar.nl/

Maar wat maakte nu van dit werk mijn passie?

Het moment dat je na al het zwoegen bericht terugkrijgt dat de site zijn doel bereikt, dat de site de vraag van de klant beantwoordt en hen daadwerkelijk verder helpt. Dit geeft zoveel voldoening dat je het elke keer weer opnieuw wilt doen, ook al zijn er strakke deadlines en soms zware momenten.

 “Bij jou komt de site tot leven.” – Michiel Tummers (collega)

Vandaag werk ik officieel 5 jaar bij Getnoticed en ik hoop er nog vele jaren te blijven werken en met het bedrijf mee te groeien (dat ondertussen van 10 naar 30 man is uitgegroeid).

Als je doet wat je leuk vindt, kan je er vanzelf goed in worden én kan het uitgroeien tot een passie voor je werk.

Getnoticed, bedankt! 

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen