Hoe kunnen we je helpen?

Verandering in de Indeed guidelines

18-01-2021

Belangrijk nieuws vanuit Indeed: de guidelines met betrekking tot geslacht en/of leeftijd vragen in het sollicitatieproces van klanten gaat veranderen. Maar wat betekent dit voor jou en wat gaat er precies veranderen? We leggen het je graag uit!

Vacatures waar werkzoekenden verplicht moeten aangeven welk geslacht of leeftijd zij hebben om een sollicitatie af te ronden, voldoen niet meer aan de guidelines van Indeed. Deze vacatures lopen het risico om geen zichtbaarheid (betaald of onbetaald) meer te krijgen op de website.

Wat kun je hieraan doen?

Voorbeeld: in dit sollicitatieformulier zijn de velden "geslacht" en "geboortedatum" verplicht. Per 1 maart 2021 zal Indeed deze vacature dan niet meer gaan vertonen. Wat kun je eraan doen? De vragen kunnen als vrijblijvend gevraagd worden gezet (dus * verwijderen) of de vragen kunnen helemaal verwijderd worden uit het sollicitatieproces.

De redenen

Er zijn een aantal redenen waarom Indeed deze guidelines gaat updaten:

  1. Indeed staat voor een unbiased sollicitatieproces en wil graag dat alle werkzoekenden gelijke kansen hebben om een baan te krijgen;
  2. Dit sluit aan op de Wet Gelijke Behandeling in Nederland en op de Discriminatiewetgeving in België;
  3. Onderzoek onder werkzoekenden laat zien dat werkzoekenden het vervelend en soms zelfs aanstootgevend vinden om hiernaar te worden gevraagd, ook al heeft de werkgever geen intentie om te discrimineren;
  4. Deze geupdate guidelines zijn al langer geïmplementeerd in andere Indeed-markten in Europa en Benelux zal nu volgen. Het grootste deel van de klachten onder werkzoekenden in de Benelux gaat over discriminatie, voornamelijk op het gebied van leeftijds-geslachtsdiscriminatie.

 

Ons advies is om deze vragen zo snel mogelijk aan te passen, hierdoor blijven je vacatures zeker zichtbaar op Indeed.

We sow, you harvest

Wij geloven in samenwerking en in lange termijn partnerschap. Want daar plukken we samen de vruchten van.