Progressive Web App

In 2015 waren de responsive websites enorm in opkomst en veranderde de manier van denken en werken in ons vakgebied. Nu, in 2018, is het de Progressive Web App (PWA) die onze wereld op zijn kop gaat zetten.

Wat is PWA?

Voor een aantal kenners en voorvechters van PWA de oplossing voor alle problemen in de wereld, komen hierdoor de dodo’s weer terug, is er nooit meer oorlog en is tijdreizen de normaalste zaak van de wereld. Voor ons is PWA eigenlijk heel simpel uit te leggen als “Je website of webshop laten werken met het gebruikersgemak en gevoel van een app”.

Met een echte app heb je toegang tot zaken als push notificaties, offline beschikbaarheid en andere zaken die standaard in je telefoon zitten. Website, gebouwd middels PWA, kunnen in wezen hetzelfde. De website, of webshop, gebouwd als PWA, kan door middel van je browser hetzelfde.

Voordelen van PWA

Je website opbouwen als een Progressive Web App heeft naast het feit dat ze super snel en offline beschikbaar zijn nog enkele voordelen die de moeite waard zijn om over na te denk. 

SEO

Wanneer je website of webshop is opgebouwd als een progressive web app heb je direct enkele voordelen te pakken die zeer groot positief effect zullen hebben op je organische ranking in zoekmachines zoals Google. Je website of webshop is namelijk super snel en extreem gebruikersvriendelijk ook op mobiel, waar Google veel waarde aan hecht. Dit zul je zeer zeker gaan merken in je positie in Google.

Conversie verhogende

In vele gevallen zul je zien dat een progressive web app veel beter scoort in conversie dan een regulier (responsive) website. Dit heeft maken met het feit dat een pwa ook offline beschikbaar is, super snel is en ook als een app gebruikt kan worden. Je website of webshop is dus overal en altijd beschikbaar en je kunt je bezoeker ook bereiken middels push notificaties, ook als de website of webshop niet gebruikt wordt door je bezoeker.

Voordeel on onderhoudskosten

Door de manier van opbouwen van een progressive web app is het niet nodig om extra te investeren in een app. Daarnaast staat de front-end gekopped aan de back-end door middel van een api. In een aantal gevallen is bij het maken van een aanpassing op de look and feel geen programmeur meer nodig, wat naast snelheid in oplevering of een kostenbesparing op zal leveren. 

 

You had me at progressive...

Ben je net als ons ook zo enthousiast over progressive web apps, en ben je benieuwd wat dit kan betekenen voor je website of Magento webshop? We kunnen er uren lang over vertellen en nemen je graag mee in de volgende stap van het internet. 

 

 

Ben je nieuwsgierig naar de techniek, lees dan het blog bericht over PWA van Stef. 

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact opnemen