Hoe kunnen we je helpen?

De toekomst is AI en Google weet dat!

Auteur: Sjoerd Egberts, Roxann Bloemendal

17-04-2024

AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie, is tegenwoordig overal. Misschien gebruik je het al om je LinkedIn-posts te optimaliseren. Maar wist je dat AI nu ook de marketingwereld op zijn kop zet?

Recentelijk kondigde Google een baanbrekende samenwerking aan met 's werelds grootste advertentiegroep, WPP. Dit betekent niet alleen een mijlpaal in de marketingwereld, maar ook een revolutie in hoe adverteerders hun doelgroep benaderen.

De kern van deze samenwerking? Gemini AI, het geavanceerde AI-platform van Google. Met Gemini AI kunnen advertenties worden geproduceerd voor enkele van 's werelds meest toonaangevende merken, waaronder Coca-Cola, L'Oréal en Nestlé. En hier komt het interessante gedeelte: deze advertenties worden niet alleen gemaakt door mensen, maar ook door robots. Ja, je leest het goed, door robots! Deze robots spelen een cruciale rol in het hele proces: van het vormgeven van de campagnes en het genereren van voice-over-scripts tot het creëren van afbeeldingen. Het resultaat? Advertenties die niet alleen efficiënt zijn, maar ook een nieuwe dimensie van creativiteit en effectiviteit bieden!

Waarom is dit zo belangrijk? Nou, voor marketeers en adverteerders is het gebruik van AI een gamechanger geworden. Het stelt hen in staat om sneller en effectiever te reageren op veranderende marktomstandigheden, gerichter te adverteren en dieper inzicht te krijgen in hun doelgroepen. En met Google's expertise op het gebied van AI belooft deze samenwerking een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop merken met consumenten communiceren.

Maar laten we eerlijk zijn, met elke nieuwe technologie komen er ook uitdagingen. Hoe zal het publiek reageren op advertenties die worden gemaakt door robots? Zullen ze het gevoel hebben dat ze worden gemanipuleerd, of zullen ze juist waarderen dat advertenties relevanter en boeiender zijn? En laten we de ethische implicaties niet vergeten. Dit zijn allemaal vragen die moeten worden aangepakt naarmate deze technologie zich verder ontwikkelt.

De samenwerking tussen Google en 's werelds grootste advertentiegroep werpt ook een schijnwerper op de groeiende rol van AI in andere sectoren, waaronder recruitment. Als AI de manier waarop merken met consumenten communiceren kan transformeren, dan heeft het ook invloed op hoe bedrijven talent aantrekken en selecteren.

Kortom, de toekomst van marketing wordt vormgegeven door AI (of, beetje fancy; ‘the future of marketing is paved by AI’)  bij Getnoticed blijven onze marketeers voortdurend op de hoogte van deze ontwikkelingen en groeien ze hierin mee. Zo zijn we altijd voorbereid om aan de eisen van de tijd te voldoen en jou te helpen deze toekomst te omarmen.

Wil je meer weten over hoe onze AI-gestuurde campagnes jouw wervingsproces kunnen versterken? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

We sow, you harvest

Wij geloven in samenwerking en in lange termijn partnerschap. Want daar plukken we samen de vruchten van.