Hoe kunnen we je helpen?


Hoe kom je op Google for Jobs?

Om op Google for Jobs terecht te komen zal je aan Google duidelijk moeten maken dat je vacatures aanbiedt. Dit doe je door middel van een stukje code, zogeheten structured data. Benieuwd of jouw vacatures zichtbaar zijn in Google for Jobs? Wij kijken gratis of jouw vacatures leesbaar zijn voor Google for Jobs.

Hoe werkt het?

Met structured data vertel jij dat de vacature op Google for Jobs geplaatst mag worden. Zonder deze data is het onmogelijk om je vacatures te laten vertonen op dit platform. Om deze techniek toe te passen is een aanpassing in de website code vereist. Zonder enige programmeerkennis kan je hier zelf niet aan beginnen. 

In deze structured data kan je aan Google precies vertellen wat de details van je vacature zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de hoogte van het salaris, de locatie en de functietitel. Heb je hulp nodig bij deze code? Neem gerust contact op.

Wil jij weten of je vacatures leesbaar zijn in Google for Jobs? Wij zoeken het graag voor je uit!

Vacatureteksten & verplichte velden

Net zoals een werkzoekende heeft Google het liefst glasheldere informatie. Sterke vacatureteksten zijn nu nog belangrijker dan al het geval is. Het is dan ook van groot belang dat je kritisch naar de huidige vacatureteksten kijkt. Zorg voor frisse content met heldere informatie om de aandacht te trekken van de sollicitanten én Google. Met kopiëren en plakken ga je niet veel verder komen. Daarnaast is het belangrijk om verplichte velden in te vullen over de functie. Benieuwd naar deze verplichte velden? Wij schrijven hierover op deze pagina. 

De Google for Jobs checklist

Als online recruitment marketingspecialist hebben wij ons al jaren verdiept in Google for Jobs en de werkwijze die Google hanteert. Ben je een recruiter, HR adviseur of werk je voor een uitzendbureau? Dan kan deze checklist zeker van pas komen! 

Hulp nodig?

Wil je sparren over de effecten van Google for Jobs voor jouw organisatie of ben je op zoek naar een bedrijf dat meehelpt met het zichtbaar maken van vacatures in Google for Jobs? Onze digital recruitment agency specialiseert zich in online recruitment marketing en heeft al meer dan 100 organisaties hiermee geholpen. Bel of mail ons gerust, we helpen graag bij het verduidelijken van deze job search engine voor jouw organisatie. 


Klanten die door ons zichtbaar zijn