Hoe kunnen we je helpen?


Wat is Google for Jobs?

Google for Jobs verzamelt en vertoont vacatures van diverse jobboards & websites in een eigen overzicht. Werkzoekenden kunnen vacatures in één oogopslag zien binnen de zoekresultaten. Benieuwd naar wat Google for Jobs voor jouw bedrijf betekent? Wij hebben een uitgebreide gratis White Paper gemaakt.

Het doel

Google heeft één doel voor ogen: de zoektocht naar een nieuwe baan zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk maken. Simpel gezegd is Google for Jobs het Google shopping van de recruitment. Net als bij Google shopping verschijnt er een overzicht (widget) in de zoekresultaten. Echter zie je hier geen producten, maar vacatures staan.

Hoe werkt het?

In de afbeelding hiernaast zie je de Google for Jobs widget. De top 3 vacatures worden weergegeven. Daaronder staat 100+ vacatures. Als men daarop klikt kom je uit op een schermvullend platform waar je kan zoeken en filteren op vacatures. De werkzoekende wordt uiteindelijk doorverwezen naar een andere site, bijvoorbeeld een recruitment-site of een partner jobboard zoals Jobbird. Om zichtbaar te zijn in Google for Jobs moeten vacatures leesbaar zijn voor Google. Hoe je op Google for Jobs komt, beschrijven wij hier

Wil jij weten of je vacatures leesbaar zijn in Google for Jobs? Of wil jij weten hoe Google for Jobs proof jouw organisatie is? Klik dan door!


73% werkzoekenden start de zoektocht op Google.


In de UK is Google for Jobs de op één na grootste vacaturesite in de markt.


Bedrijven als Johnsson & Johnsson hebben 18% meer sollicitanten.

De introductie

Eind juni 2017 introduceerde Google in Amerika haar nieuwe platform: Google for Jobs. Sindsdien heeft Google for Jobs zich over elk continent verspreid. Met de entree van een internetgigant als Google in de e-recruitment wereld, komen jobboards onder druk te staan. Corporates kunnen daarentegen grote voordelen ervaren bij het zichtbaar maken van hun vacatures.

Wat betekent dit?

Het is van cruciaal belang om volledig klaar en geoptimaliseerd te zijn voor Google for Jobs, zodat al jouw vacatures worden vertoond in de widget. Het is nu nog belangrijker om kwalitatief sterke en scherpe vacatureteksten te schrijven. Zowel om sollicitanten beter aan te spreken als Google duidelijk te maken waar de vacature precies over gaat. Wanneer je dit niet doet, loop je simpelweg achter de feiten aan en verlies je potentiële kandidaten. 

Hulp nodig?

Wil je sparren over de effecten van Google for Jobs voor jouw organisatie of ben je op zoek naar een bedrijf dat meehelpt met het zichtbaar maken van vacatures in Google for Jobs? Onze digital recruitment agency specialiseert zich in online recruitment marketing en heeft al meer dan 100 organisaties hiermee geholpen. Bel of mail ons gerust, we helpen graag bij het verduidelijken van deze job search engine voor jouw organisatie. 


Klanten die door ons zichtbaar zijn