Hoe kunnen we je helpen?

Project
VDL Steelweld

VDL Steelweld is een veelzijdig internationaal bedrijf dat in 1965 is opgericht en actief is op het gebied van productiesystemen, speciale producten, geautomatiseerde voertuigen, parkeersystemen, materiaal bewerken en assemblage.

Zet een strategie op voor de werving van schaarse profielen

VDL Steelweld was op zoek naar een partner met expertise en kennis in de werving van schaarse profielen zoals engineers en programmeurs. En dat waren wij! Als eerste zijn we van start gegaan met een persona sessie. Tijdens deze sessie moest een beeld gevormd worden van de doelgroep, waarbij waarden naar voren kwamen die opgevangen moeten worden op de landingspagina's en vacatureteksten. Omdat het gaat om een schaarse doelgroep is er gekeken naar zowel nationaal belang als internationaal.

Na het in kaart brengen van de doelgroep zijn de landingspagina's gebouwd, in totaal 7. Door ze doelgroep specifiek te maken is het conversiepercentage het hoogst.

De aanpak & het resultaat

Hiervoor is een omnichannel campagne opgezet waarbij de hele journey in kaart is gebracht en op elke fase van de candidate journey er een andere boodschap gebruikt wordt. De kanalen die hiervoor gebruikt zijn: LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube, CV-Deal (jobboards), Monsterboard en Google ads.

Door gebruik te maken van alle verschillende kanalen kunnen potentiële kandidaten niet om de landingspagina heen. Hierdoor heeft deze schaarse doelgroep geleid tot veel respons. In totaal hebben we 500+ potentiële kandidaten in contact laten komen met de recruiters van VDL. 

Welke technieken zijn er toegepast?

CMS Serena

Job marketing

Recruitment campagnes

Recruitment statistiek

Content marketing

Resultaat

 • 7

  Verschillende landingspagina's ontwikkeld.

 • 1.800

  Aantal bezoekers gemiddeld per maand op 1 pagina.

 • 7+

  Verschillende kanalen ingezet.

 • Persona's 

  Ontwikkeld voor specifieke targeting. 

Vragen over dit project

Vergelijkbare projecten

We sow, you harvest

Wij geloven in samenwerking en in lange termijn partnerschap. Want daar plukken we samen de vruchten van.